نمک صورتی از معدن نمک خهورا (خیرا) در نزدیکی هیمالیا و در منطقه پنجاب کشور پاکستان استخراج میشود. نمک هیمالیا، یک نمک طبیعی است که به صورت دستی استخراج شده و فرایند تصفیه خاصی روی آن انجام نمیشود. وجود مواد معدنی این نمک نیز به دلیل انجام ندادن فرایندهای تصفیه پس از استخراج نمک صورتی است. البته بخش اصلی نمک هیمالیا نیز از ترکیب سدیم کلرید تشکیل شده؛ اما گفته میشود که ۸۴ ماده معدنی و عناصر کمیاب نیز در ترکیب این نمک وجود دارند. در ضمن وجود این مواد معدنی، عامل رنگ صورتی این نمک بوده و جالب است بدانید که تفاوت میزان سدیم نمک صورتی و نمک معمولی ناچیز است.
خواص نمک صورتی چیست؟
۱. افزایش گردش خون
یکی از خواص نمک صورتی را میتوان بهبود گردش خون در اندامهای بدن معرفی کرد. نمک هیمالیا مقادیر کمی آهن دارد که این آهن، ظرفیت حمل اکسیژن خون را افزایش میدهد و نتیجه آن، اکسیژنرسانی بهتر به اندامهای بدن است. برخی کارشناسان اعتقاد دارند که این خاصیت نمک صورتی، به سلامت بیشتر اندامهای بدن کمک میکند.
۲. متعادل کردن سطح pH بدن
نمک صورتی هیمالیا منبع سدیم و سایر الکترولیتها است و میتواند به طور مستقیم بر pH خون تأثیر بگذارد. تعادل pH و تنظیم سطح اسیدی و قلیایی بودن خون، هضم غذا در سیستم گوارش را آسانتر کرده، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و در نهایت منجر به سلامت کلی بدن و فعالیت اصولی اندامها میشود.
۳. منبع غنی از مواد معدنی
بر اساس برخی منابع، نمک صورتی حاوی ۸۴ ماده معدنی مختلف است؛ اما این مواد معدنی تنها ۲ درصد از آن را تشکیل میدهند و ۹۸ درصد مابقی، سدیم کلرید است. برخی افراد معتقدند که تنوع این مواد معدنی برای بدن مفید خواهد بود؛ اما به باور برخی متخصصان، مقادیر محدود مواد معدنی، تأثیر قابل توجهی بر سلامت بدن نخواهد داشت. در واقع مشابه موارد دیگر، این خاصیت نمک صورتی نیز بحثبرانگیز است.
نمک صورتی را چگونه مصرف کنیم؟
نمک صورتی هیمالیا را میتوان برای طبخ غذا استفاده کرد؛ اما روشهای غیرخوراکی دیگری نیز برای مصرف این نمک وجود دارند که در ادامه درباره آنها صحبت میکنیم.
مصرف خوراکی نمک صورتی
اولین روش مصرف نمک صورتی هیمالیا، استفاده از آن به شکل نمک معمولی برای پختوپز است؛ البته میزان شوری این نمک با نمک معمولی متفاوت خواهد بود. همچنین این نمک را میتوان به عنوان سطحی برای پختوپز مورد استفاده قرار داد که در این صورت، به بلوکهای بزرگ نمک نیاز دارید. از این سطح بلوکی نمک برای طعمدار کردن گوشت و مواد غذایی و کباب کردن استفاده میکنند.
مصرف غیرخوراکی نمک صورتی
موارد غیرخوراکی مصرف نمک صورتی اصل نیز مطرح بوده و این موارد به شرح زیر هستند:
- نمک حمام: از نمک هیمالیا میتوان به عنوان نمک حمام استفاده کرد و به باور برخی افراد، این نمک، شرایط پوست را بهبود میبخشد.
- لامپهای نمک: دیگر کاربرد بلوکهای نمک صورتی، استفاده از آنها برای ساخت لامپهای نمک است. گفته میشود که این لامپها میتوانند آلایندههای هوای محیط را از بین ببرند.
- شمعدانهای نمک: مشابه لامپهای نمک صورتی، از این نمک برای ساخت شمعدان نیز استفاده میشود که با قرارگیری شمع، بلورهای نمک صورتی داغ شده و هوا را تصفیه میکنند.
- جایگزین خمیر دندان: به اعتقاد طب سنتی، نمک صورتی در کاهش التهاب مؤثر است و به همین دلیل میتوان با مصرف آن به جای خمیر دندان، شرایط دندانها و لثه را بهبود بخشید.
نکته: مزایای این روشهای مصرف غیر خوراکی نمک صورتی با شیوههای علمی بررسی و اثبات نشده است و به مطالعات بیشتر نیاز دارد.
چه کسانی نباید نمک صورتی مصرف کنند؟
با وجود خواصی که برای نمک صورتی برشمردیم، این نمک برای برخی افراد مضر است. به افراد زیر توصیه میشود که نمک صورتی را در رژیم غذایی خود استفاده نکنند:
- افرادی که محدودیت مصرف سدیم دارند
- افراد دارای مشکلات کلیوی
- افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی
- افراد دارای مشکلات کبدی
- بیماران مبتلا به پوکی استخوان
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.