غنچه گل سرخ با نام علمی Rosa damascena از نظر طب سنتی دارای طبع گرم است. برای مصرف در غذاها، شیرینی ها، دسر ها و مربا ها و بستنی ها کاربرد دارد. گل سرخ درختچه ای است پر تیغ و منشأ اصلی آن ایران و منطقه قفقاز می باشد. ولی امروزه در اکثر پارک ها و باغ ها کاشته می شود.
خواص غنچه گل سرخ
- گل سرخ حاوی آنتی بیوتیک طبیعی بوده و مقداری هم ویتامین ث دارد.
- این گیاه حاوی اسانس روغنی به نام روغن گل سرخ است. که ماده اصلی تشکیل دهنده آن ژرانیول می باشد. به علاوه، تانن ها، گلوکوزیدها، و مواد رنگی نیز دارد.
- گل سرخ دارای اثر تب بر، شادی آور، قابض و عطسه آور است.
- مصرف غنچه گل سرخ اثر مقوی بر روی کبد، مثانه، لثه، و حافظه دارد.
- مصرف روغن گل سرخ همراه با انگور، سرکه و سُداب در تقویت طحال و کمک به درمان بیماریهای با منشأ ناراحتی طحال اثر نیکویی دارد.
- این گیاه به علت خاصیت قابض و ضد تورمی داشتن در تهیه جوشانده علیه اسهال به خصوص اسهال کودکان و بر عیله انگل های روده ای بکار می رود.
- از گل سرخ اسانسی به دست می آید که در تهیه گلاب و بسیاری از عطرها و لوازم آرایشی استفاده می گردد. همچنین در داروسازی و تهیه آب های بهداشتی و کرم ها کاربرد دارد.
مضرات غنچه گل سرخ
افراط در مصرف گل سرخ ممکن است که در برخی افراد ایجاد حساسیت نموده و در بعضی ها نیز موجب ضعف نیروی جنسی می شود.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.