زردچوبه درشت بسیار سخت است و معمولا با آسیاب خانگی پودر نمیشود. این گیاه دارویی یکی از پرکاربردترین ادویههای مورد استفاده در آشپزی است که دارای خواص بیشماری است.
نامهای دیگری که زردچوبه را با آنها میشناسند عبارتند از: زرچوبه، زرده چال، زرده چاو، زعفران هندی، ادویه طلایی، کرکم، هالدی، جنگلانجی، زردجوزه، زرداکنه، کنگور که در مناطق مختلف ایران و در هند بنام ترمریک میشناسند. در ایران بیشتر به دو نام زردچوبه و کرکم معروف است.
زردچوبه گیاهی علفی، چندساله و از تیره زنجبیلیان است که معمولا در مناطق گرمسیری و مرطوب جنوب آسیا رشد میکند؛ محل اصلی رویش این گیاه دارویی پرخاصیت، کشور هند میباشد، این گیاه معمولا در جنگلهای جنوب شرقی آسیا بهصورت خودرو رشد میکند.
برگهای این گیاه، خطی و بلند هستند که روی زمین متمرکز میشوند، رنگ آنها بیشتر سبز کمرنگ است؛ این برگها معمولا خاصیت درمانی ندارند ولی در برخی مناطق از آنها جهت تهیه دلمه استفاده میشود.
خواص زردچوبه درشت
مصرف منظم زردچوبه میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و بدن را در برابر عفونت و بیماریها محافظت کند.
به علت ضد التهاب بودن باعث کاهش دردهای قاعدگی میشود.
مواد مغذی موجود در زردچوبه عبارتند از: ویتامین C، ویتامین B6، آهن، پتاسیم.
ماده اصلی زردچوبه، پلیفنلی به نام کورکومین است که یک آنتیاکسیدان قوی محسوب میگردد؛ به همین دلیل یکی از گیاهان دارویی موثر در پیشگیری از تکثیر سلولهای سرطانی است.
علاوه بر آن در درمان و از بین بردن سلولهای سرطانی نیز موثر است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.