زرشک قرمز ایران با نام علمی Berberis vulgaris شناخته میشود و ما در ایران بهصورت عمومی آن را تحت عنوان زرشک خوراکی یا زرشک پلویی میشناسیم. اما همین زرشک در بازار با نامهای دیگری شناخته شده که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
زرشک موجود در بازار به انواع مختلفی مانند زرشک تازه، زرشک پفکی، زرشک دانه اناری و زرشک زیرتالاری دستهبندی میشود. هر کدام از انواع زرشک، بنا به نوع برداشت و خشک شدن دارای کیفیت متفاوتی است. از نظر دستهبندی بازار، زرشک پفکی، بهترین نوع زرشک هست که کاربرد صادراتی دارد.
خواص زرشک
زرشک از گیاهان دارویی قدیمی که در ایران و جهان نامدار است و دانشمندان زیادی به اهمیت آن اشاره کردهاند. ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی و دیگر دانشمندان نامدار در کتابهای خود به این گیاه دارویی اشاره داشتهاند. در حال حاضر در پزشکی نوین نیز در ساخت دارو از اجزای مختلف زرشک استفاده میشود. از آنجایی که گفته میشود که این محصول در درمان ۱۰۰ بیماری تأثیر به سزایی دارد.
اشتها آور
یکی از مشهورترین خواص زرشک این است که بیاشتهایی را از بین میبرد. در طب سنتی برای درمان بیاشتهایی توصیه شده تا از آب زرشک استفاده شود. در اکثر مواقع این محصول را بین دو وعده غذایی مصرف میکنند تا تأثیر بالایی داشته باشد.
درمان دیابت
بیدلیل نیست که افراد زیادی به دنبال خرید زرشک تازه هستند. یکی از بیماریهای رایج جامعه، دیابت است که افراد زیادی به آن مبتلا میباشند. متأسفانه داروهای شیمیایی تنها در پیشرفت بیماریها اثرگذارند و درمان قطعی انجام نمیشود. به گفته برخی از متخصصان و پزشکان با مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم آب زرشک به مدت ۹۰ روز میتوان در کاهش قند خون معجزهای دید. اغلب این گیاه را جایگزین متفورمین میدانند.
درمان بیماریهای چشمی
برخی از پزشکان هندی با استفاده از این گیاه، دارویی به نام راسات درست میکنند که در درمان ناراحتیها و التهابهای چشمی بسیار تأثیرگذار میباشد.
درمان بیماری های کلیوی
در اکثر جوامع این مسأله که دمنوش زرشک میتواند در بهبود بیماریهای کلیوی نقش مؤثر داشته باشد، مشهور است. دلیل این امر آن است که این گیاه ادرارآور است و همین مسأله بسیار حائز اهمیت میباشد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.