گلپر از نظر شکل ظاهری گیاهی بسیار زیبا و معطر است. با عرض۵۰ سانتی متر، میتواند به حداکثر ارتفاع ۱/۵ متر یا بیشتر برسد. گلپر یک گیاه سبز رنگ و معطر در سطح زمین با برگهای فرورفته است. برگهای توخالی آن شبیه کرفس است، آنها از شاخه ها نیز رشد میکنند و گل و میوه گیاه شبیه چتر است (سر گلهای کوچکی که دانههای معطر در آن رشد میکند.) این خانواده از همان خانواده رازیانه، جعفری و هویج است. گلدهی آن میتواند ۲ تا ۳ سال طول بکشد، گل های سفید مایل به سبز در که در فصل تابستان میشگفند. این گیاه غالباً پس از گلدهی از بین میرود، بنابراین عمر آن کوتاه است. در زمین های مرطوب جنگلی، چمنزارها و حاشیه رودخانه، به خوبی رشد میکند و گل میدهد.
کاربردهای گلپر در آشپزی
از تمام قسمتهای گلپر؛ از جمله: ریشه، ساقه و برگ دانه ها استفاده میشود. ریشه ها و ساقه ها حاوی یک روغن هستند، که دارای طعمی شبیه به طعم شیرین بیان است. از روغن گیاه گلپر، در عطر سازی نیز استفاده میشود. از برگچه هایی که به کرفس شباهت دارد؛ گاهی به عنوان سبزی استفاده میشود. همچنین از این دانه ها در پخت انواع کلوچه و شیرینی استفاده میشود. از ساقه این گیاه در شیرینی پری برای تزیین کلوچه و کیک استفاده میشود.
برگهای تازه آن را میتوان به سالاد میوه یا سالاد سبزیجات اضافه کرد. گلهای کوچکی که باید در اوایل بهار چیده شوند، به همان اندازه که معطر هستند، طعم خوبی نیز دارند و طعم سالاد میوه و پنیر خامهای را بسیار دلپذیر میکنند. از آنجا که گلپر در هر خوراکی استفاده شود، ترشی آن را کاهش میدهد، میتواند به عنوان طعم دهنده در مارمالاد، شربت پرتقال، نوشیدنی انار و دیگر شربتهای میوهای استفاده شود. گلپر یک گیاه عالی برای تزئین در باغ است و زنبورهای عسل آن را بسیار دوست دارند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.