هیچ چیز لذتبخشتر از یک لیوان دمنوش خوشعطر و گرم در یک روز خستهکننده نیست. دمنوشهای خانگی در کنار طعم و بوی فوقالعاده، خواص درمانی زیادی برای بدن دارند. اگر دوست دارید دمنوشهای طبیعی و سالم در خانه تهیه کنید، باید طرز تهیه دمنوش خانگی و روشهای صحیح دم کردن آنها را بدانید. در این مقاله از سید عطار به شما یاد میدهیم که چگونه یک دمنوش عالی و خوشطعم در خانه درست کنید.
نگاهی به خواص دمنوشهای خانگی
دمنوشهای گیاهی برای بدن خواص بیشماری دارند. از مهمترین آنها میتوان به بهبود خواب، کاهش استرس، تقویت سیستم ایمنی، بهبود گوارش و حتی کاهش وزن اشاره کرد. علاوه بر این وقتی خودتان در خانه دمنوش درست میکنید، خیالتان از بابت کیفیت مواد اولیه و میزان شیرینکنندهها راحت است.
اصول دم کردن دمنوشهای گیاهی
دمنوشها باید طبق اصول خاصی تهیه شوند تا کیفیت، طعم و عطر آنها حفظ شود. برای اینکه دمنوش شما عطر و طعم بهتری داشته باشد و از مواد مفید آن بهخوبی استفاده کنید، اصول زیر را هنگام تهیه دمنوشهای خانگی به یاد داشته باشید:
- انتخاب مواد اولیه باکیفیت: همیشه از گیاهان تازه و باکیفیت استفاده کنید. ما در سید عطار بر روی این موضوع تمرکز زیادی داریم تا محصولی که شما خریدای میکنید در بهترین حالت ممکن و در بالاترین کیفیت خود به دست شما برسد.
- دمای مناسب آب: هر گیاهی نیاز به دمای خاصی برای دم کشیدن دارد. آب خیلی داغ میتواند برخی از ترکیبات مفید را از بین ببرد.
- مدت زمان دم کشیدن: هر نوع گیاه نیاز به زمان مشخصی برای آزاد کردن عطر و مواد مغذی دارد. برخی گیاهان مثل نعناع و گل گاوزبان سریع دم میکشند، اما برخی دیگر مانند زنجبیل به زمان بیشتری نیاز دارند. در ادامه درباره طرز تهیه دمنوش خانگی بیشتر صحبت خواهیم کرد.
- استفاده از ظرف مناسب: بهتر است از قوری شیشهای یا سرامیکی استفاده کنید؛ زیرا استفاده از فلزات امکان دارد بر روی طعم و کیفیت دمنوش تاثیر بگذارد.
- درپوش قوری را ببندید: وقتی دمنوش دم میکشید، حتما درپوش قوری را ببندید تا عطر و مواد مفید آن حفظ شود.
طرز تهیه دمنوشهای خانگی و بررسی نکات کلیدی
بیایید طرز تهیه انواع دمنوشهای خانگی را بررسی کنیم:
۱. دمنوش بابونه
یکی از محبوبترین و پرخواصترین دمنوشهای گیاهی، دمنوش بابونه است. برای تهیه این دمنوش به مواد زیر لازم دارید:
- ۱ قاشق غذاخوری گل بابونه خشک
- ۱ لیوان آب جوش
- عسل یا لیمو (اختیاری)
طرز تهیه دمنوش خانگی بابونه: در ابتدا بابونه را داخل یک فنجان یا قوری بریزید. سپس آب جوش را روی آن بریزید و درپوش را ببندید. اجازه دهید ۵ تا ۷ دقیقه دمنوش شما دم بکشد. پس از آن دمنوش را صاف کرده و نوش جان کنید. اگر به طعم بابونه علاقه ندارید، میتوانید کمی به این دمنوش عسل یا لیمو اضافه کنید.
۲. دمنوش نعناع
دمنوش نعناع با خاصیت خنک کنندگی یکی از بهترین انتخاب ها برای فصل های گرم سال است. از خواص این دمنوش نیز میتوان به هضم بهتر غذا و جلوگیری از مشکلات گوارشی مانند نفخ اشاره کرد. برای تهیه این دمنوش نیاز به موارد زیر دارید:
- ۱۰ برگ تازه نعناع یا ۱ قاشق چایخوری نعناع خشک
- ۱ لیوان آب جوش
- عسل (اختیاری)
طرز تهیه دمنوش خانگی نعناع: در ابتدا برگهای نعناع را داخل قوری بگذارید. سپس آب جوش را روی آن ریخته و درپوش را ببندید. ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید. حالا نوبت لذتبردن از دمنوش است. برای اینکه طعم دمنوش را بهتر کنید، یک قاشق کوچک عسل را به آن بفزایید.
۳. دمنوش زنجبیل و لیمو
دمنوش زنجبیل و لیمو با تقویت سیستم ایمنی و ضدسرماخوردگی یکی از دمنوش های محبوب فصل زمستان و در هوای گرم است. مواد لازم و طرز تهیه دمنوش خانگی زنجبیل به صورت زیر است:
- ۱ تکه زنجبیل تازه (حدود ۲ سانتیمتر)
- ۱ لیوان آب جوش
- ۱ برش لیموترش
- عسل (اختیاری)
روش تهیه: اول از همه زنجبیل را پوست گرفته و به صورت نازک برش دهید. پس از آن آب جوش را روی زنجبیل ریخته و ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد. سپس برای اینکه خواص و طعم آن را بهتر کنید لیموترش را اضافه کنید و هم بزنید. در صورت تمایل میتوانید به دمنوش خود مقداری عسل اضافه کرده و میل کنید.
۴. دمنوش گل گاوزبان و سنبلالطیب
اگر روزهای پراسترسی دارید و به دنبال یک آرامشبخش طبیعی میگردید، از دمنوش گل گاو زبان و سنبل الطیب استفاده کنید. مواد لازم و طرز تهیه دمنوش خانگی گل گاو زبان و سنبل الطیب:
- ۱ قاشق چایخوری گل گاوزبان خشک
- ۱/۲ قاشق چایخوری سنبلالطیب
- ۱ لیوان آب جوش
- نبات یا عسل (اختیاری)
طرز تهیه دمنوش خانگی: گل گاوزبان و سنبلالطیب را به مقدار لازم داخل قوری بریزید. سپس آب جوش را اضافه کرده و درپوش را ببندید. اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد. حالا نوبت اضافه کردن عسل یا نبات است تا طعم آن بهتر شود. اگر از طعم دمنوش گل گاوزبان و سنبلالطیب لذت بردید، نیازی به اضافه کردن عسل یا نبات نیست.
۵. طرز تهیه دمنوش دارچین
یکی از معروفترین دمنوشهای خانگی، دمنوش دارچین است که خواص زیادی برای سلامتی دارد. بهبود گردشخون و خواص ضدالتهابی، دو فایده اصلی این دمنوش گیاهی است. برای تهیه این دمنوش مراحل زیر را دنبال کنید:
- ۱ عدد چوب دارچین یا مقداری پودرشده آن را داخل قوری بگذارید.
- آب جوش را اضافه کنید و درپوش را بگذارید.
- بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دم بکشد.
- در نهایت آن را صاف کرده و نوش جان کنید.
۶. طرز تهیه دمنوش آویشن
دمنوش آویشن یک ضدالتهاب، تقویتکننده سیستم ایمنی و یک دارو برای گلودرد است. برای تهیه دمنوش آویشن تنها به ۱ قاشق چایخوری آویشن خشک و ۱ لیوان آب جوش نیاز دارید. برای تهیه آویشن این مراحل را دنبال کنید:
- آویشن را داخل قوری بریزید.
- آب جوش را اضافه کنید و درپوش را بگذارید.
- ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش دم بکشد.
- اگر طعم این دمنوش را دوست نداشتید، میتوانید مقداری عسل یا لیمو به آن اضافه کنید.
۷. طرز تهیه دمنوش خانگی اسطوخودوس
دمنوش اسطوخودوس یک آرامش بخش طبیعی است که استرس و اضطراب را کاهش میدهد. اگر روزی پر استرس دارید یا از مشکل خواب رنج میبرید، این دمنوش را امتحان کنید. برای تهیه این دمنوش کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
- ۱ قاشق چای خوری گل خشک اسطوخودوس را داخل قوری بریزید.
- ۱ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و درپوش را ببندید.
- بگذارید ۵ تا ۷ دقیقه دم بکشد.
- در نهایت آن را صاف کرده و با مقداری عسل میل کنید.
۸. طرز تهیه دمنوش خانگی چای سبز
یکی از معروفترین و پرخواصترین دمنوشهای گیاهی، دمنوش چای سبز است. این دمنوش باعث افزایش متابولیسم (سختوساز بدن) میشود به کاهش وزن و تناسب اندام به شما کمک خواهد کرد. برای تهیه این دمنوش مراحل زیر را دنبال کنید:
- ۱ قاشق چای خوری چای سبز را داخل قوری بریزید.
- آب داغ را اضافه کنید و درپوش را بگذارید.
- ۳ تا ۵ دقیقه به دمنوش زمان دهید تا دم بکشد.
- سپس آن را صاف کرده و با عسل یا لیمو میل کنید.
سخن آخر
تهیه دمنوشهای خانگی کار سادهای است و اگر اصول آن را بدانید، میتوانید بهترین طعم و بیشترین خاصیت را از گیاهان به دست آورید. با ترکیب کردن گیاهان مختلف و رعایت اصول دم کردن، از نوشیدن آنها لذت ببرید. برای خرید انواع دمنوش باکیفیت و با قیمت مناسب به بخش گیاهان دارویی وبسایت سید عطار مراجعه کنید.